Tagmaleriets kunst og videnskab

 

En kort historie om maling

Maling er ikke nyt for mennesker. Vi har brugt dem siden omkring 100000 f.Kr. Dengang blev farvede sten og mineraler malet og kombineret med klæbrige materialer til en form for maling, som så blev brugt til at male i huler eller på sten eller vægge i hytterne/husene. Siden da er evolutionen og dens forskellige former udviklet til forskellige formål ret interessant. I dag har vi forskellige slags maling af næsten alle kategorier af varer eller dele af varer. Fra simpel væg til bil, fra gulv til tag, fra beton til metal, tagmaling dækkes ethvert behov af forskellig specialmaling, der kun er udviklet til dets formål. Det er ikke kun for at få tingene til at se attraktive ud, men en måde at beskytte den ting og øge dens værdi. Det beskytter strukturen eller produktet mod slitage, beskytter mod rust, vejr og andre ydre kræfter, som er milde, men konstante og har en væsentlig indflydelse på det i det lange løb.

Behovet for tagmaling

Tagmaling er et af de mest undervurderede, men dog vigtige malingsarbejder. De fleste af os er aldrig opmærksomme på dem, da vi føler, at det er på toppen af huset, som ikke er i direkte kontakt. Men der er langsom og gradvis skade, som vi pådrager os i det lange løb. Tage uden ordentlig maling eller slidt maling er udsat for trusler om vækst af alger eller lav, vækst af planter i og fører til udvikling af revner, lækager osv.

Fordele ved tagmaling

Der er mange fordele, som ikke kan realiseres på kort sigt, men kun på lang sigt. En lys tagmaling reflekterer sollyset tilbage og absorberer mindst energi og holder derved den indvendige temperatur i huset varm. Især i sommersæsonen sænkes temperaturen ved korrekt tagmaling. Desuden holdes revner på grund af plantevækst i skak af malingen, der ikke lader planten vokse på husets tag. På grund af dette reduceres omkostningerne til reparationer på grund af lækager og skader væsentligt ved hjælp af tagmaling. Vækst af alger og lav forhindres. Det hjælper strukturen med at forblive stærkere og beskytter dermed faldet i husets levetid. Desuden ser huset smukkere ud og får huset til at se nyere ud. Attraktivt hus øger ejendommens værdi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *